Eerste Reiki inwijding

Eerste Reiki inwijding

De eerste graad Cursus Reiki (volledig: Usui Shiki Reiki Ryoho)  welke ik bij Boukaria Health heb gevolgd is inmiddels een paar maanden geleden. Blij, dat ik deze cursus heb gevolgd bij Jasperina, want het heeft veel in beweging gezet.

Hoe kwam ik tot een cursus Reiki

Nauwelijks terug in Nederland en met de Jetlag nog in mijn hele systeem liep ik Sabine tegen het lijf. “Doe je iets met je handen?” vroeg ze, toen ik mijn handen zacht op haar hoofd legde. “Nee, maar ik zou het wel graag willen.” was mijn antwoord, nog onwetend hoe ik dat zou willen doen. De liefde tussen ons nam een vogelvlucht. Dit korte moment voegde zich snel samen in het geheugen met allerlei fijne herinneringen. Tot ik via Sabine in aanraking kwam met de Reiki cursus die Jasperina vanuit Boukaria Health aanbiedt. Gelijk reisde ik in gedachten terug naar het moment waarin ik mijn handen voorzichtig op Sabine’s hoofd legde. Ik realiseerde mij dat dit aansluit bij de wens al lang ergens in mij leefde.

Na enig wikken en wegen, besloot ik mijn eerst verdiende salaris richting een stuk persoonlijke ontwikkeling, zelfontplooiing en deze wens te sturen. Ook al was Reiki al jarenlang een bekend begrip voor mij, ik had er nog nooit van geproefd. Tevens was ik al gewend aan de koude handen en ijs vingers welke elke winter weer op kwamen zetten, maar wilde ik graag de blokkade die dit veroorzaakte, opheffen.

Eerste graad Usui Shiki Reiki Ryoho bij Boukaria Health

4 Dagdelen baadde ik in volledige persoonlijke aandacht, ruimte en zonne-energie. Jasperina nam de tijd om alles goed uit te leggen. Er was ruimte voor vragen etc.. Het was een verrassing voor mij dat deze 2 dagen gepaard gingen met een persoonlijk proces. Ik had mij even niet gerealiseerd dat lichaamsgericht energiewerk zoveel los kan maken op psychisch niveau. Er kwam veel rommel uit mijn systeem. Jasperina was er met haar volledige aandacht om mij hierin te ondersteunen. Een mooie synchroniciteit, welke Jasperina opmerkte hielp mij het contact met mijn vader opnieuw op te zoeken.

Dit alles hielp om stof gemakkelijk tot mij te nemen. Ik ontving behandelingen, ik gaf behandelingen. Dankzij de aanpak van Jasperina kon ik gemakkelijk ontspannen in het geven van de Reiki. Het geven ervoer ik als een meditatie aan zich. Ik merkte lichte trillingen in mijn duimen en warme handen, wanneer de energie begon te stromen. Het was bijzonder de energie door mij te voelen stromen.

De cursus ging verder dan alleen het oefenen van Reiki in de praktijk. Tevens kwam er een stuk geschiedenis, de filosofie etc. voorbij. Ook kwam het met huiswerk om deze helende methode meer in het leven te integreren.

Reiki als nieuwe gewoonte

Nieuwe gedrag heeft een tijdje nodig om een gewoonte te worden.

Geef jezelf minimaal 21 dagen na de cursus dagelijks een Reiki-behandeling.

Huiswerk na de Eerste Inwijding

Dat heb ik geweten. De eerste dagen moest ik echt ruimte inplannen. Later viel het gemakkelijk samen in de ochtendroutine. In deze periode kwam er heel veel stof opwaaien. Ik voelde geregeld de drang een tweede moment van Reiki te nemen, om meer tot mijzelf te komen in deze storm.

Ik merkte hoe mijn hele systeem zich begon te reinigen, vooral op psychisch vlak gebeurde er veel. Ik begon te voelen hoe beperkend sommige relaties aanvoelden, dat hierin iets diende te veranderen. En ik zette hierin stappen. Tevens begon mijn focus te groeien om mijn eigen zaken op een rijtje te krijgen.

Inmiddels is Reiki geïntegreerd in mijn systeem. Ik beoefen het dagelijks op mijzelf. Wat heel direct resulteert in fijne nachtrust en een ontspannen begin van de dag. Ik hou focus en groei dagelijks in vertrouwen. En de energie lijkt vrij door mijn handen te stromen, met warme handen tot gevolg.

Als ingewijde in de Usui Shiki Reiki Ryoho, mag ik nu Reiki geven! Nu het zich meer wortelt in mijn leven, verheug ik mij erop jou Reiki te geven. Als je meer informatie wilt, of een Reiki behandeling zou willen ervaren, hoor ik het graag!

Wil je zelf aan de slag met Reiki, dan is de cursus van Boukaria Health een goed begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *