Nieuwetijdsvakantie

Een co-creatieve, verdiepings en ontspanningsweek in de natuurpracht van Massif de Corbières te Zuid-Frankrijk.

Nieuwetijdsvakantie in het kort

intuïtie

Deze vakantie laten we leiden door onze intuïtie. De intuïtie heeft antwoord op alle vragen en is vaak een ondergeschoven kindje in het dagelijks bestaan. Tijdens deze vakantie versterken we het contact tussen ons en onze intuïtie. In afstemming met jezelf en de groep vormt dit bedding voor een harmonische stromende vakantieweek.

openheid, verbinding & verdieping

Drie begrippen die wat mij betreft naast elkaar horen. Voor verbinding is openheid een voorwaarde. Uit openheid volgt verdieping als van zelf. Ook verbinding en verdieping vloeien uit elkaar voort.

verantwoordelijkheid

Allemaal zijn we verantwoordelijk voor ons zelf. In praktische zin houdt dit in, dat je je eigen zaken opruimt, en actief deelneemt in taken die de hele groep dienen. Zoals; afwassen/ koken. Tevens neem je verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn, en vraag je om hulp wanneer je ergen tegen aanloopt.

creativiteit en co-creatie

Iedereen is uitgenodigd zijn eigen unieke talenten en gaven te delen. We laten ontstaan wat er mag ontstaan. Het Pelgrimsnest zal een veilige bodem zijn om co-creaties uit te broeden.

respect

Het Pelgrimsnest is gebouwd op respect. Respect voor de natuur, de bewoners etc.. En dat geldt ook voor ons.

Voor wie

Wanneer jij je thuisvoelt met begrippen als spiritualiteit, energie, wandelen, natuur, yoga, verbinding, verdieping, introspectie, lichtheid, plezier, liefde, muziek, intuïtie, ontdekken, ont-moeten, delen, creativiteit, samenzijn, speelsheid, knuffelen en openheid, ont-moet ik je graag op het Pelgrimsnest.  Als dit nieuw voor je is en jij jezelf erin verdiepen wilt, ben je natuurlijk ook, van harte welkom.

Zolang je jong van geest bent is leeftijd niet belangrijk.  

Grotten met uitzicht op Rennes Les Chateau. Een magische locatie voor een gezamenlijke soundjourney en klankconcert

Groepsgrootte

Maximaal 14 volwassenen. exclusief kinderaanhang 😉

Wanneer

2019 – 6 juli t/m 13 juli (week 28)

 • Ontvangst: zaterdag 6 juli 2019 vanaf 18:00u
  • Aanvang programma: zaterdag 6 juli 2019 19:00u
 • Einde programma: vrijdag 12 juli 2019 avond
 • vertrek: zaterdag 13 juli 2019 11:00u

Concept

Er is ruimte voor het ontdekken van de omgeving, het ontdekken van jezelf en het ontdekken van anderen. En er is ruimte te co-creëren, maar bovenal is er voldoende ruimte om te rusten. Dit alles ligt in een eenvoudige, flexibele en open structuur, met meer dan voldoende ruimte voor eigen inbreng.

Dagelijks plannen we een moment van verbinding en verdieping in met de groep. Je bent vrij hieraan deel te nemen. In principe leiden Sabine en/of ik deze momenten. Maar! Ik ga er vanuit dat er genoeg talent, inspiratie en creativiteit aanwezig zal zijn. Je bent vrij om zelf iets in te brengen. Heb jij een goed idee, dan ben je welkom dit te in de groep te gooien.

We hebben een grote zaal tot onze beschikking waar we groepsactiviteiten kunnen ondernemen, wanneer het regent. Deze bevindt zich in de schuur onder de beuk. Hier  is een ruimte gecreëerd waar je individuele sessies (reiki, massage, healing, etc.) kunt uitwisselen.

Is er een programma?

Ja!

Maar!

Dit is niet leidend. Het dient enkel als leidraad, waarmee we de vakantie in kunnen vullen. We nodigen je uit duidelijk in te voelen waar je behoefte aan hebt en hier gehoor aan te geven. Zo ontstaan de mooiste dingen.

Hoe zit het dan?

We hebben een aantal mogelijkheden voor excursies bedacht, en we hebben ideeën klaarstaan om verdiepende, verbindende dagen op het Pelgrimsnest te beleven. Zie het als een back-up ideeënpot, waaruit we kunnen grabbelen. Het belangrijkste is het volgen van onze intuïtie, en te ontdekken wat daaruit ontstaat.

De markt in Espéraza (alleen op zondag)

De markt van Espéraza is een mix van conventionele Fransen, Hippies, New-Agers en immigranten van verschillende nationaliteiten. Engels is zo’n beetje de voertaal.

Op de markt kun je terecht voor tweedehands kleding, groenten en fruit (ook biologisch), kaas, goed brood(!), wereldinstrumenten, hippie kleding, edelstenen,  tweedehands, etc..

Kortom, een goede plek om wat lekkers uit de regio mee te nemen. En misschien een beetje meer.

Om de markt een beetje op te kunnen nemen, moeten we vertrekken rond 9:30u.

De Magdalena Grotten

3 verschillende naast elkaar gelegen grotten met uitzicht op Rennes Les Chateau. Hiervan wordt gezegd dat Maria Magdalena deze ooit heeft bewoond. Waar of niet, het is een prachtige plek, met een bijzondere energie en een mooi uitzicht.

Een korte en vlakke wandeling brengt ons naar deze grotten. Hier gaan we voor een moment van stilte en bezinning. Een soundjourney begeleidt door de Native American Flute neemt je mee op reis naar nieuwe lagen in je bewustzijn. En helpt je te openen. Hierbij is de ruimte voor jouw stem. Vervolgens uiten we gezamenlijk ons gevoel en vullen onze klanken de ruimte.

contemplatie bij de Magdelena grotten

Bergwandeling op Bugarach

Een stukje Bugarach

Bugarach is een berg waar veel om te doen is. Feit is dat de oudere aardlagen bovenop de jongere liggen. Hij ligt dus als het ware “op de kop”. Er zijn mensen die er UFO’s zien. Er zijn mensen die geloven dat Jezus en Magdalena hier begraven liggen. Er zijn sporen van afgravingen, van mensen op zoek naar een ondergronds meer. Veel verhalen dus. Wat ik van de berg weet, is wat ik er heb ervaren. Voor mij is het een prachtige wandeling en heerlijke beleving in de natuur, met een indrukwekkend vergezicht vanaf de top. Ik voel mij de koning te rijk op deze berg.

Gezien de reisafstand en de duur van de wandeling vertrekken we deze dag rond 09:30u. Afhankelijk van de fitheid van de groep kunnen we onderweg terug stoppen in Rennes Les Bains voor een maaltijd in één van de restaurants.  

Vergezicht vanaf Bugarach

Fontaine des Amours

Een idyllisch plekje aan de oostelijke wand van de berg Serbaïrou langs de Salz rivier. Wanneer je de diepte van het bassin onder de waterval induikt kan het zijn dat je stuit op één van de edelstenen die iemand hier heeft achtergelaten om bijvoorbeeld de plek te eren of iets mee te geven aan de stroom van het zoute bergwater.

Ik voel er sereniteit en heb meermaals gemerkt dat iedereen in deze door Liefde gevulde plek iets nieuws in zichzelf vindt. En, dat de Salz graag je tranen meeneemt in zijn stroom.

fontaine des amour

Bergwandeling bij Serres

Een lekkere wandeling door de natuur, met indrukwekkende vergezichten op Rennes Les Chateau, Bugarach, Espéraza etc.. Lekker om in beweging te zijn.

Bergwandeling bij Serres

Rennes les Bains

Over Rennes les Bains is ook héél veel te vertellen, daarvoor moet je toch wat dieper de materie zijn ingedoken dan ik. Voor mij is het een idyllisch Frans plaatsje met een mooi centraal plein, omringd door restaurantjes. Aan de rand van het dorp kun je badderen in de warmwaterbronnen, relaxen op het grasveld en plonzen in de rivier.

Dag(delen) op het nest

Wie ben jij? Wat wil je delen? Wat mag er in je groeien? Is er iets dat je wilt oefenen? Wil je een groepsactiviteit begeleiden, of wil je een individuele sessie ondergaan of geven. Misschien wil je jezelf wel storten in een creatief project. Of misschien een dag van rust. Het kan allemaal. We plannen er in ieder geval één volledige dag en losse dagdelen voor in, waar we kunnen laten ontstaan wat er mag ontstaan.

Zicht op Bugarach en de Pyreneeën

Locatie

Het Pelgrimsnest

Labit, 11580 Villardebelle, Frankrijk

Klopt, dit is anders dan je gewend bent bij Nederlandse adressen. Om te checken kun je Eddy en Christel een kaartje sturen, je zult zien dat het aankomt.

Locatie

Een comfortabel off-grid paradijs in het glooiende berglandschap van de Corbières. Ja. Comfortabel en off-grid kunnen héél goed samen. Eddy heeft overal aan gedacht bij het realiseren van zijn warme Pelgrimsnest. In een grote shelter huist een royale zware tafel, en een volledig uitgerust keukenblok.

Achter de shelter kronkelt een bergpaadje steil naar boven. Grote kans dat je wordt begroet door Pelgrim de vriendelijke ezel die wel van wat aandacht houdt. Hij is de king of hill en heeft het beste uitzicht op de afgeronde berg Canteloups (vrij vertaald; huilende wolf). Het pad leidt je naar het kampeerveld. De buxus, naaldbomen en andere begroeiing werpen een windscherm op, zodat je hier altijd in de luwte kunt kamperen. De sfeer is hier immer sereen en speels. Het geraamte van wat ooit een Yurt had moeten worden staat als een open muur van bescherming rond de vuurplaats.

Verder wandelend over het terrein vind je een composttoilet en een enorme beuk welke uitkijkt over een grote schuur. Een schuur waarin Eddy door de jaren heen veel werk heeft verzet. Tijdens mijn eerste verblijf op het Nest heb ik samen met Eddy en anderen het dak mogen isoleren. En zal deze schuur met levensbloem op de binnenmuur ons verwelkomen en koesteren onder toeziend oog van de grote beuk tijdens de momenten van verbinding, verdieping, meditatie, muziek en dans.

Terug naar de shelter is het kringetje rond. Als je een stukje verder kijkt kun je een houten hokje zien staan hier huist de douche. Water uit de berg, verwarmd door de zon, frisse berglucht.

Wat wil een mens nog meer? Hmm… misschien een lekker plekje om weg te dromen bij de zonsondergang. Ook daar heeft Eddy aan gedacht. Het sunsetterras kijkt uit over een westelijk liggende berghelling waarachter je de zon onder kunt zien gaan.

Tijd voor een kampvuurtje, muziek, mantra’s, etc..

Omgeving

Sinds mijn eerste bezoek aan deze streek ben ik verliefd geworden op de openheid van de mensen, de natuur, de energie, de spiritualiteit, etc.. Op de markt in Espéraza struikelde ik over knuffelende mensen. En vergaapte ik mij aan de schappen vol olijven, noten, heerlijke vruchten en groenten. Wandelend op de berg Bugarach leek het of de buxus danste in het laatste zonlicht. Ik zwom in Lac d’Arques en de eerste keer dat ik het meer van Bugarach in dook voelde het alsof ik werd vergezeld door een Orka. In fontaine des amours voelde ik hoe het koude bergwater in mij reinigde, om mij vervolgens op te warmen in de warmwaterbronnen bij Rennes les Bains ik. In de grotten galmde mijn hartenmelodie langs de muren. Hiermee was de sfeer gezet voor anderen om hun geluid te laten horen. Natuurlijk heeft de streek nog veel meer te bieden, maar dit zijn toch wel de hoogtepunten, welke ik graag met je delen wil.

Maaltijden

 • Ontbijt: Zelf in te plannen, kijk wat voor je past in relatie tot het programma.
 • Lunch: Zelf in te plannen, kijk wat voor je past in relatie tot het programma. Het kan handig zijn een lunchpakket mee te nemen.
 • Diner: Passend in het programma. Afhankelijk van de dagactiviteit kan dit vroeger of wat later zijn. Voor deze maaltijd bundelen we de krachten van de mensen die willen koken. Iedereen doet zijn bijdrage aan deze maaltijd.

Iedereen schaft zijn eigen eten aan. In de avonden wordt hiervan een gezamenlijke maaltijd bereid. Op de markt in Espéraza, waar we zondag naar toe gaan kun je goed groenten en fruit inslaan. Biologisch en niet-biologisch.

De gedeelde maaltijden zijn 100% vegetarisch. Ook met veganistisch eten kunnen we met zijn allen rekening houden.

Één avondmaaltijd op de avond van ontvangst; 6 juli is inclusief en wordt voor je verzorgd.

Heb je speciale wensen/allergieën, geef dit dan aan op het aanmeldformulier, zodat we er rekening mee kunnen houden bij de ontvangstmaaltijd.

Gezamenlijk houden we de keuken schoon. We verwachten van iedereen gedurende de vakantie ergens de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen in wat keuken- en/of schoonmaakwerk.

Individuele sessies en workshops en (ruil)handel

Ben je therapeut van het één of het ander, heb je een voorliefde voor edelstenen of heb je bijvoorbeeld handwerk te verhandelen. Er is de ruimte om dit met je mede vakantiegangers te verhandelen op een manier die voor jullie goed voelt.

Zijn kinderen welkom?

Ja.

Ze brengen altijd een bepaalde lichtheid mee in de groep. Zoals ik eerder heb gemerkt bij een festival en tijdens een zweethut ceremonie. Het Pelgrimsnest is een groot stuk natuurlijke pracht. Er is genoeg te spelen in de natuur.

Het verblijf

Kamperen

Er zijn 10 á 15 kampeerplekken. Het terrein is zo ingedeeld dat zowel composttoilet als keuken en douche altijd dichtbij zijn. Bedenk dat het off-grid is. Licht is handig. Het is mogelijk je telefoon te laden, maar een extra powerbank kan handig zijn.

Campers

Er is ruimte voor één á twee campers op het terrein. Op de parkeerplaats is meer ruimte.

Het weer

Over het algemeen is het weer in juli, warm en droog. En koelt het in de avond af. Een regenachtige, winderige en koelere dag kan voorkomen. In de bergen zijn veel microklimaten. Houdt er rekening mee bij het inpakken.

zonsondergang

Inpakken

 • Reisverzekering, Paspoort, ID, Pinpas etc.
 • Benodigdheden om te zwemmen
 • Benodigdheden om te kamperen
 • herbruikbare waterfles/ bidon
 • Biologische afbreekbare shampoo, zeep, tandpasta, etc. weleda- omdat je buiten doucht.  etc..
 • vier seizoenen kleding
 • kleding waarin jij je helemaal man of vrouw voelt
 • je favoriete muziek-instrumenten
 • zaklamp/ hoofdlamp
 • Jezelf, precies zoals je bent in het moment. Want zo willen we je graag ontmoeten.

Kan de hond mee? … of de kat?

Nee.

Bereikbaarheid

Auto

De auto geeft toch wel de meeste flexibiliteit! Vooral binnen de vakantie. Voor de enkele dagtrips die wij zullen maken en het doen van de boodschappen hebben we vervoer nodig.

Heb je nog ruimte over in de auto richting het Pelgrimsnest, en ben je bereid een andere vakantieganger te regelen? Geef dat dan aub. aan bij de opmerkingen, dan kan ik helpen je te koppelen.

In lijn met het idee van co-creatie de volgende kortingsregeling.

Kortingsregeling

Voor de vakantiegangers die met de auto komen en die bereid zijn te taxiën, is een korting op de totaalprijs van € 50,- Dit aanbod geldt tot er voldoende auto’s zijn om de hele groep te taxiën.

Daarnaast kunnen we de gemaakte kilometers binnen de vakantie (dus exclusief je reis van en naar het Pelgrimsnest) met zijn allen delen.

Leuk toch?!

Ja! Meld het dan aub in je aanmelding bij de opmerkingen. Wanneer ik definitieve aantallen heb van het aantal mensen, hoeveel auto’s er nodig zijn etc., meld ik je of het aanbod ook voor jou geld. Hierbij is het, die het eerst komt, die het eerst maalt.

Carpoolen

Leuk gezelschap waarmee je ook nog de kosten van de weg naar het Zuiden kunt delen is natuurlijk altijd meegenomen. Voor de mensen zonder vervoer een leuk alternatief om in het Warme Pelgrimsnest aan te komen. Daarnaast is de voetafdruk hiervan een stuk kleiner dan het vliegtuig.

Kom je met de auto en heb je plek? Of wil je met iemand meerijden. Meld het dan aub in je aanmelding bij de opmerkingen.

georganiseerd liften

Niet met je duim omhoog langs de kant van de weg, maar afgesproken werk en weten waaraan je (ongeveer) toe bent. Blablacar

Liften

Met een bord langs de kant van de weg gaan staan, vriendelijk lachen en je duim opsteken is voor de avonturier ook een optie… Ik kan je niet garanderen dat je tijdig aankomt, maar het is ongetwijfeld een transformerende ervaring.

Vliegtuig:

Dichtstbijzijnde vliegveld: Carcassonne.

 • Ryanair vliegt van Charleroi  naar Carcassonne
 • Of je kunt van Eindhoven naar Marseille
 • En van Düsseldorf-Weeze naar Béziers

Bus:

Dichtstbijzijnde stop: Carcassonne

Fietsen

Een hele reis, de moeite waard. Je mag er wel een week of 5 voor uittrekken vanuit Nederland. https://wouterbuijs.com/tag/fietsen/

Lopen

Tof idee! Spannend avontuur voor de doorgewinterde Pelgrim in Spee! Wat doe je hier nog… Ga lopen! dan ben je wel op tijd. Goede reis.

Vervoer ter plekke

Auto

Jouw investering


Jouw investering 💰

 • € 388,- per volwassene
 • € 111,- per kind t/m 12
 • € 255,- per kind tot 18

Kom je met de auto? Zie de kortingsregeling.

Dit is inclusief:

 • de ontvangstmaaltijd op zaterdag 6 juli 2019 om 19:00 u
 • dagelijks ontbijt
 • Een overvloed aan vers bergwater en thee op het Pelgrimsnest, om mee te nemen zoveel je wilt (neem een bidon mee)
 • je verblijf van zaterdag 6 juli t/m zaterdagochtend 13 juli 11:00 u
 • de groepsactiviteiten en excursies

en exclusief:

 • reiskosten van en naar het Pelgrimsnest.
 • Al de maaltijden (behalve de maaltijd op zaterdagavond, en ontbijt)
 • een klein gebaar van dank voor de gastvrijheid van Eddy, Christel, Pelgrim en alles dat er leeft.
 • de reiskosten van de excursies.
 • Eventuele entree van bezienswaardigheden.

Kortingsregeling

Voor de vakantiegangers die met de auto komen en die bereid zijn te taxiën, is een korting op de totaalprijs van € 50,- Dit aanbod geldt tot er voldoende auto’s zijn om de hele groep te taxiën.

Daarnaast kunnen we de gemaakte kilometers binnen de vakantie (dus exclusief je reis van en naar het Pelgrimsnest) met zijn allen delen.

Leuk toch?!

Ja! Meld het dan aub in je aanmelding bij de opmerkingen. Wanneer ik definitieve aantallen heb van het aantal mensen, hoeveel auto’s er nodig zijn etc., meld ik je of het aanbod ook voor jou geld. Hierbij is het, die het eerst komt, die het eerst maalt.

Ik wil mee!

Leuk! 🙂

Hoe meld ik mij aan?

Via het aanmeldformulier kun jij je aanmelden. Hierop volgend krijg je een geautomatiseerd bericht dat de ontvangst bevestigd. Vervolgens zal ik via een persoonlijke e-mailbericht contact opnemen voor betaling e.d.

Aanmelden

Gegevens hoofdboekerGeboortedatum:
Komt er iemand met je mee? janee, ik kom alleen
Bij ja: Vul aub de voor- en achternaam en leeftijd in bij de opmerkingen.

Kom je zelf met de auto en heb je ruimte voor carpoolers?
Heb je een lift nodig en mag ik je in contact brengen met eventueel andere vakantiegangers?
Ja?
Benoem dit aub in de opmerkingen.

Kom je met de auto, en ben je bereid te taxiën en wil je meedoen in de kortingsregeling hiervoor?
janee

Ga je akkoord met de voorwaarden?

Ze zijn te lezen op:
https://wouterbuijs.com/nieuwetijds-vakantie-algemene-voorwaarden/

Mag ik je op de hoogte houden via een nieuwsbrief janee

* = benodigd veld