Over mij

In mijn element met de fluit in de natuur

Voor mij is het leven een grote leerschool die veel verder gaat dan wat in de schoolbanken wordt onderwezen. Met deze gedachte zijn introspectie en persoonlijke ontwikkeling voor mij een dagelijkse realiteit. Het leven schotelt mij vele spiegels voor en ik geniet van de verdieping en verbinding die ik vind in het aankijken en doorleven van deze spiegelingen. Dit komt met een immer groeiend bewustzijn en een steeds dieper geworteld gevoel van rust, vrede, liefde en vertrouwen. 

De Natuur is voor mij een grote leermeester, waarin ik gemakkelijk de verbinding maak met wat er van binnen speelt. Met de opleiding van Wandelcoach Nederland  kreeg ik versterkte ik mijn vaardigheden om mijn innerlijke werk ook voor anderen in te kunnen zetten. Tijdens deze opleiding kreeg ik de opmerking dat mijn natuurlijke vanzelfsprekendheid mij siert.

Missie

Bijdragen aan een bewuste, liefdevolle, groene wereld.

Dat is de motivatie die mij in beweging houdt. Gaandeweg heb ik geleerd dat zo’n mooie wereld begint bij mijzelf, en dat ik daarvoor naar binnen dien te kijken. De innerlijke reis welke een leven lang duurt. En waarbij geluk, vervulling, liefde overvloedig mijn levenspad kleuren. Graag ondersteun ik jou in het proces te worden wie je bent. Met liefde en aandacht wandel ik samen met jou een stukje mee in het levensavontuur dat zich zowel innerlijk als uiterlijk afspeelt. Met de muziek van de Native American Flute kun je contact maken met je Hart en Ziel en kun je geluid geven aan wat deze je te vertellen hebben.

De Native American Flute en ik

Zomer 2016, terug op het Pelgrimsnest in Zuid-Frankrijk is mijn eerste ontmoeting met de Native American Flute. In het huis van Eddy, gevuld met een diversiteit aan muziekinstrumenten kom ik een Native American Flute tegen. Deze fluit leek te wachten op mijn komst en te schreeuwen om mijn aandacht. Voorzichtig pakte ik deze sierlijke fluit. Dagelijks vond ik een momentje alleen om te oefenen op de mooie indianen fluit.

Mijn plezier in het spelen op de Native American Flute bleef niet onopgemerkt. Mijn reisgenootje en toenmalige vriendin, schonk mij mijn eerste Native American Flute. In de eerste regel uit het boekje dat met de fluit mee kwam, stond iets als;

“Vergeet al je Westerse muziekkennis, dit muziekinstrument dien je met je gevoel, je hart te bespelen.

Zonder enige muzikale achtergrond en onzeker over het bezitten en bespelen van zo’n mooie en kostbare fluit, was dit precies wat ik wilde weten.

Een fragment uit het Franse kapelletje

Een jaar later met inmiddels ook heel wat uren fluitend te hebben doorgebracht ben ik terug in de Katharenstreek in Zuid-Frankrijk. Ik vind de fluit op mijn schoot van een klein kapelletje. Wanneer ik de fluit aan mijn mond zet en de serene stilte vul met de harmonieuze klanken van de fluit merk ik hoe de magie zijn uitwerking heeft op de andere aanwezigen. 

Sinds deze indrukwekkende ervaring ben ik steeds meer gaan fluiten en is de verbinding tussen mij en mijn fluit enorm versterkt. Ik voelde steeds meer en sterker de verbinding van mij met het Universum, de Aarde, het Moment. Mijn hele lijf begon steeds meer als een kanaal te voelen, waarbij ik golvende lijnen begon te visualiseren als zijnde een melodie. 

Via Californië, Peru, Chili en Argentinië kwam ik uiteindelijk in Bolivia terecht. Een land waarin ik mij enorm thuis voelde. In een Sjamanistische Ashram; Janajpacha werd ik al snel gevraagd het meditatie moment tijdens de dagafsluiting te begeleiden met mijn fluitspel. Met veel plezier nam ik de deelnemers en mijzelf mee op reis naar en met hun eigen ziel. Zo ervoer ik dat althans. De reacties die ik op dit fluitspel kreeg, bevestigden deze gedachte.

Wat de Native American Flute mij brengt

De Native American Flute brengt mij, plezier, rust en verbinding. De eenvoud van het instrument en de intentie achter de fluit, maken het een prachtig hulpmiddel om mijn gevoel een geluid te geven. Wanneer ik speel voel ik enorme rust, omdat ik helemaal opga in het moment.

Met de harmonieuze klanken die voortkomen uit de fluit, als direct gevolg van mijn ademhaling brengt het fluitspel mij telkens weer direct terug in mijn lijf. Stevig in mijn lijf geworteld kan ik tot grote hoogten stijgen, terwijl ik op de Aarde gegrond blijf.

Hoe ik de Native American Flute inzet

Graag deel ik het plezier dat ik uit het fluiten op de indianen fluit haal. Zoals de fluit mij geschonken is, wil ik het jou schenken. Het ontwikkelen van je eigen hartklanken en -melodie is een prachtig proces, waarbij je veel onzekerheden, angsten en overtuigingen kunt loslaten. In dit proces is een prachtige parallel met het leven te vinden. Graag ondersteun ik je in het proces van het herinneren van je eigen hartklanken.