een mooie dag

een mooie dag

De wekker stond vandaag op 5 uur. Maar die heb ik niet eens gehoord vandaag. Om kwart voor 5 werd er al op de deur geklopt. Er staat een wandeling op het programma. Na een korte douche stap ik de kou van de donkere vroege morgen in. Met de muts op en één handschoen aan, de fiets op en naar het Clairey. In het donker is het de weg zoeken door een bos waar ik een half jaar geleden in hoog zomer nog ben geweest om in het bosmeertje te zwemmen. Nu ben ik er om de dag te starten. Op een rustig plekje houden we halt. Ik ga op de grond zitten, om vervolgens te gaan liggen. Het ligt lekker op de warme grond. Langzaam komt het bos tot leven. Om ons heen tjilpen de vele zangvogels, waarvan ik eigenlijk alleen de merels kan onderscheiden. Maar ook hoor ik in de verte een kraai en laat een duif zich vanuit een heel andere hoek horen. De duisternis gaat over in schemering. En langzaam maakt deze weer plaats voor een mistige en bewolkte ochtend.

Na een stevig ontbijt van warme havermoutpap en een flinke bak muesli begint de werkdag. Voor mij begint de dag in de kou. De enorme koelkasten in de keuken hebben een flinke schoonmaakbeurt nodig. Zo sta ik niet veel later in de koelcel met een emmer sop en een poetsdoek de schappen te schrobben. Na deze schoonmaak en de koffiepauze is de temperatuur buiten tot een aangename temperatuur gestegen. Met laarzen en handschoenen loop ik richting de mesthoop, het is weer tijd de grond van een verse laag compost te voorzien voor de gewassen die er binnenkort op gezaaid en gepland gaan worden. Er hangt nog steeds een sluierbewolking in de lucht die het de zon moeilijk maakt om door te komen. Met het scheppen en kruien is dit een heerlijke atmosfeer om in te werken. En zo schep en krui ik de rest van de werkdag, die eindigt met de bel van 17.50u.

Tijd voor een wederom heerlijke verse maaltijd, vandaag staat er curry op het menu. Na twee flinke porties voel ik me verzadigd en is het tijd de keuken in te gaan. Afwasdienst. Na nog een klein uurtje schrobben begint de vrije avond.

Tevreden en voldaan zit ik na deze mooie dag op een lekkere stoel in de huiskamer te luisteren naar de muzikale kwaliteiten die een collega vrijwilligster uit de piano tovert. In deze ontspannen sfeer weet ik de energie te vinden, nog even een stukje te schrijven.

Ik voel me dankbaar voor deze dag. Of eigenlijk voor het leven dat ik nu leef. Het leven waarnaar ik zolang verlangde, is nu realiteit. Krap drie weken van huis, en anderhalve week hier op Ecolonie, weet ik dat dit een plek is waar ik me thuis voel. Een plek waar gewoon jezelf zijn, het beste is wat je kunt zijn. En waar dat ook zo’n beetje alles is wat er van je wordt gevraagd, naast dan uiteraard je taken te vurvullen. Want werken doen we overal. Maar de manier waarop, kan zo verschillend zijn.

5 gedachten over “een mooie dag

 • 20 maart 2015 om 09:41
  Permalink

  Weg van de hedendaagse hectiek, back to basic, heerlijk!

  Beantwoorden
 • 20 maart 2015 om 23:02
  Permalink

  He hallo Wouter,
  mooi om te lezen, klinkt goed!
  Je zal vast goed slapen na zo’n dag, wow wat een werk. Tof om zo samen (in)direct aan je eigen eten/tuin te werken.
  Groet’n en Veel plezier.

  Beantwoorden
  • 21 maart 2015 om 16:13
   Permalink

   Hey Vincent!

   Dat is zeker mooi! Ik haal veel vervulling uit dit leven zo! Kom eens langs, kun je het ook zien en ervaren!

   Groeten Wouter

   Beantwoorden
 • 21 maart 2015 om 09:40
  Permalink

  Mooi geschreven man. Heb bijna het gevoel dat ik zelf na een dag hard werken, zit te genieten van een dame die wonderen verricht op de piano.

  En belangrijker: fijn dat je t zo naar je zin hebt! Hou ons op de hoogte

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *