verhuizen

verhuizen

Inmiddels ben ik verhuisd. Ik leef nu in een blokhut, in het huttendorp van Ecolonie. Welke is omgeven door het groene terrein. Er is meer kastruimte dan ik spullen heb om deze te vullen. Een bed, een bureau, zelfs een luie stoel. Hierin hang ik nu languit. Ik ben moe. Naast dat ik verhuisd ben, zijn de kolen vandaag verhuist van de kas naar de volle grond. En Omdat er nog voor de kolen gereserveerde bedden leegstaan, is het zaaien van rode -, witte – , spits -, en savoy kool, de volgende klus. De spruitjes en de broccoli maken het grootste deel uit van het zaaiwerk. Vol geconcentreerd stonden we, tuinman, nieuwe vrijwilliger en ik de zaden in kleine bakjes te zaaien, zo’n 800 stuks. De “geboortebakjes” laten we vervolgens aan de warmte van de kas over. Hier ben ik graag, de sfeer is hier bijzonder tussen al het nieuw ontluikende leven van de met zorg gezaaide groenten.

Ik voel me erg rustig en vandaag, wat misschien te wijten is aan de korte nacht die ik vannacht geslapen heb. Nadat de gebeurtenissen van de dag met een maatje bij het kampvuur zijn doorgenomen. Zoek ik wat later dan anders de rust op. De slaap kan ik echter niet vinden. Uren aan een stuk lig ik te wachten tot de slaap het van me overneemt. En dan komen de gedachten. Zoals de mensen die hals over kop het bijltje erbij neergelegd hebben en met noorderzon zijn vertrokken. Het blijft wat spoken in mijn hoofd, zo diep in de nacht. “Het is zoals het is” is de slotconclusie en ik besluit alert te blijven. “Waar mensen op zo’n intensieve manier met elkaar samen wonen en werken, kan het zijn dat er iets botst”, lijkt mij. En zo laat ik het rusten. En kan ik zelf ook rusten. Niet lang kon ik van deze rust genieten, omdat de roep van de natuur mij rond vier naar buiten stuurde voor een korte wandeling richting compost-toilet. Onder de heldere sterrenhemel, was dit totaal geen straf. Alles samen maakt wel, dat het nu de hoogste tijd is slapen te gaan. Welterusten.

blokhut

4 gedachten over “verhuizen

 • 17 april 2015 om 07:27
  Permalink

  Uit je verstand naar je gevoel. Er is geen moeten, het is goed.

  Beantwoorden
 • 17 april 2015 om 13:46
  Permalink

  Mooi man nog dichter bij je lievelings plekje

  Beantwoorden
 • 17 april 2015 om 19:18
  Permalink

  Wouter wat is je adres? Dan kan ik je eens iets opsturen.
  Je hebt een mooi plekje daar.

  Beantwoorden
  • 19 april 2015 om 18:28
   Permalink

   He man! Ja is erg fijn plekje! Voelt echt als een eigen thuis. De luie stoel is ook super chill. Adres mail ik je wel even!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *